Coma Pedrosa (desembre de 2013)

És bastant dora i ja estic camí d'Arinsal amb la companyia de l'Ivàn,aquest cop per fer un "quasi tresmil" nevadet i que en principi no ha de donar gaires problemes,el Coma pedrosa,de 2942 metres.

Per fer-ho una mica més picantó em decidit pujar per la Canal de l'Alt que té uns 900 metres de desnivell positiu i fins a 45 graus de pendent en algún punt de la pujada.
Al poc de caminar ja ens em d'aturar per treurens dues capes de roba,avui farà molt bon dia.
En una hora i mitja ens plantem davant la canal que es preveu llarga,ens posem els grampons i començem a pujar sense pressa.


Ivan progressant a mitja canal.

El dia acompanya al màxim.

Quan portem un terç d'ascensió ja estem flipant en algún moment de la pendent que ens trobem,no pas perque tinguem problemes per pujar,sinó perquè em estat a punt de portar els esquís per baixar esquiant.
Menys mal que no ho em fet!!Quina por!!

Al cap de poc fem una bona aturada per menjar una mica,i la veritat és què ha sigut el millor del dia.Em menjat un entrepà de nocilla que ens ha sentat millor que un redbull ! jejeje...

La part final torna a agafar pendent i s'ha de prestar atenció,ja que la neu en alguns trams és un xic dura i no és questió de baixar pel tubogan aquest fent tombarelles...


Arribant al coll que fà d'entrada al cim.

Sense gaires problemes a part del cansament normal arribem a coronar la muntanya més alta d'Andorra en 5 hores desde el cotxe i 1400 metres de desnivell positiu acumulat.Contents per la feina feta començem la baixada per la ruta normal que và a buscar el GR.Ens pensàvem que seria una baixada ràpida,però la veritat és què és una tortura.Els metres no passen i constantment intentem lliscar per la neu per estalviar-nos caminar però ens enfonsem fins als genolls.Sense parlar gaire i amb un mal de cap generós arribem al cotxe després de 8 horetes.Ara ja sí,els mals començen a marxar poc a poc i apareix el bon regust d'haver fet una activitat tant collonuda.


l'Ivàn a pocs metres del cim.

Sortida analitzada amb l'Endomondo AQUI

Audiovisual-resum de la jornada,(premeu el botó de HD):

No hay comentarios:

Publicar un comentario